ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαριάννα Τάσση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια Ψυχολογία στο University of Central Lancashire(UCLan) όπου αποφοίτησε με διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο (MSc) στο τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα στο αντικείμενο της Ψυχιατροδικαστικής. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (Αρ. Πρωτ.: 845339).
Από το 2020 έως το 2022 εργαζόταν στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ιδιωτικής επιχείρησης και από το 2023 έως και σήμερα έχει αναλάβει το ρόλο Ψυχολόγου Εργασίας. Παράλληλα αναλαμβάνει περιστατικά από το 2022. Στο παρελθόν έχει περάσει από διάφορους φορείς στα πλαίσια πρακτικής – εθελοντισμού (αναφέρονται ενδεικτικά: ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Χαμόγελο του Παιδιού, ΕΠΑΝΟΔΟΣ, Ψυχιατρικό Τμήμα Φυλακών Κορυδαλλού, Κατάστημα Κράτησης Γυναικείων Φυλακών Θήβας κ.α.). Ακόμη έχει συνεργαστεί στα πλαίσια 6μηνης πρακτικής άσκησης με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου. Αυτή η πρακτική εμπειρία της έδωσε τη δυνατότητα να εφαρμόσει τη θεωρητική γνώση σε πραγματικές καταστάσεις, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για τον τομέα. Επιπλέον την βοήθησε να αναπτύξει και να ενισχύσει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, όπως κλινική αξιολόγηση, συμβουλευτικές τεχνικές, αντιμετώπιση ποικιλίας περιστατικών, επικοινωνία και συνεργασία με διεπιστημονικές ομάδες.
Η Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που επιλέγει και ακολουθεί είναι η Συνθετική Ψυχοθεραπεία στην οποία συνεχίζει την εκπαίδευσή της μέχρι και σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην “Ομαδική Δυναμική και την Ομαδική Ψυχοθεραπεία” από το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης (ΙΨΥΠΑ) και στην “Θεραπεία Ζεύγους και Συμβουλευτική Γάμου” από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας (EICP). Αναλαμβάνει περιστατικά ατομικής ψυχοθεραπείας, ομαδικής ψυχοθεραπείας και θεραπείας ζεύγους με εποπτεία και συνεχή αξιολόγηση, εκπαίδευση και αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών και μεθόδων.
Ακαδημαϊκά έχει συμμετάσχει σε τρείς έρευνες, εκ των οποίων οι δύο έχουν παρουσιαστεί σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Συγκεκριμένα, έχει συμμετάσχει στα πλαίσια του Εργαστηρίου Αποκαταστατικής Δικαιοσύνης και Διαμεσολάβησης του Παντείου Πανεπιστημίου σε έρευνα με τίτλο ‘‘Αστυνομία και Αποκαταστατική Δικαιοσύνη” τα ευρήματα της οποίας παρουσίασε στο 16ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας, στο Munster της Γερμανίας (2016). Επιπλέον, συμμετείχε σε έρευνα στο 2ο Αναισθησιολογικό και Χειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αττικόν με τίτλο “Η συσχέτιση φοβικών και καταθλιπτικών συμπτωμάτων με την ικανότητα συγκατάθεσης/ συναίνεσης για τη χορήγηση αναισθησίας ”. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κατασκευής ενός ψυχομετρικού εργαλείου με σκοπό την αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης/ ικανότητας του ασθενούς όταν δίνεται ενημερωμένη συγκατάθεση για αναισθησία/χειρουργική επέμβαση. Τα ευρήματα της έρευνας τα παρουσίασε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατροδικαστικής. Τέλος, έχει ασχοληθεί ερευνητικά σε επίπεδο πτυχιακής με την “Η εκτίμηση του μοντέλου των πέντε παραγόντων προσωπικότητας σε συχέτιση με πιθανές διατροφικές διαταραχές σε μη κλινικό δείγμα”.
Με σεβασμό στο επάγγελμα του Ψυχολόγου και στην Ψυχική Υγεία, παραμένει βαθιά αφοσιωμένη στη συνεχή επιδίωξη της γνώσης και της προσωπικής ανάπτυξης. Συμμετέχει τακτικά σε δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων εργαστηρίων, σεμιναρίων και συνεδρίων, ώστε να είναι ενημερωμένη για τις πιο πρόσφατες έρευνες, θεωρίες και θεραπευτικές τεχνικές. Εκτός από την επαγγελματική ανάπτυξη, επιδιώκει και την προσωπική όντας η ίδια θεραπευόμενη. Επενδύοντας συνεχώς στη δική της ανάπτυξη, είναι καλύτερα εξοπλισμένη για την υποστήριξη των ενδιαφερόμενων στο ταξίδι τους προς τη θεραπεία. Τέλος, αναγνωρίζει τη σημασία της τήρησης των υψηλότερων προτύπων επαγγελματισμού και ηθικής συμπεριφοράς, τα οποία και εφαρμόζει σε κάθε συνεδρία.